Callosa insisteix tramitar 1.500 cases en la Serra Bèrnia malgrat el ‘no’ del TSJ

Panoràmica Serra Bèrnia - C.Martínez (El Mundo)

  • L’Alt Tribunal va rebutjar de manera unànime el pla al novembre de 2014
  • El PP va intentar en tres ocasions aprovar la modificació puntual del PGOU
  • El nou govern (Compromís i PSOE) diu que no té constància de res
  • Ecologistes en Acció critica la poca transparència i que prevalguin interessos privats

Traducció de l’artícle d’AITOR SOLER (El Mundo) – Callosa d’en Sarrià 13.08.2015
El macroprojecte que pretén per tercera vegada urbanitzar el sector Aníbits-Margequivir de Callosa d’en Sarrià -ubicat a la Serra Bèrnia- torna a escena. Ni la sentència unànime del Tribunal Suprem de Justícia del País Valencià que va rebutjar el pla al novembre de 2014 ha aconseguit frenar les aspiracions empresarials del complex residencial.
Malgrat que des de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià asseguressen que «no tenen constància de res», el grup Ecologistes en Acció ha fet una crida al consistori perquè desistissin d’ «aquest inútil i inviable projecte urbanístic». Mitjançant un comunicat, l’organisme va mostrar el seu rebuig a la proposta de modificació puntal del PGOU que afecta Serra Bèrnia.
Aquest tercer intent va ser aprovat pel PP, que va cedir l’alcaldia del municipi en les passades eleccions de maig a favor del bipartit format per Compromís i PSOE. Malgrat que el nou equip de govern no donés validesa al projecte, això no vol dir que puguen rentar-se les mans en l’assumpte, va afirmar el portaveu d’Ecologistes en Acció, Carlos Arribas.
Però la veritat, segons va comunicar el nou alcalde, Pep Savall, és que el projecte s’ha reiniciat, i s’ha de tramitar per Conselleria, «organisme del qual no ha arribat res», ha informat el primer edil. Segons Arribas, l’organisme autonòmic ha de redactar el document d’abast, de manera que «la pilota està a la teulada de la Conselleria, però l’ajuntament és el promotor, per la qual cosa sí que té constància del projecte».
«El més lògic és que el nou equip de govern rebutgi el pla», va afirmar el portaveu el grup ecologista, que considera que hi ha «coses rares» en la relació entre l’alcaldia i el projecte: «Fa setmanes vam demanar una cita per conèixer la seva postura i es neguen a parlar ». Aquestes «coses rares» són «interessos privats que busquen afavorir a promotors urbanístics», va explicar Arribas. L’explicació del responsable d’Ecologistes en Acció coincideix amb la decisió de Savall de no tancar les portes al projecte. «Sempre que l’empresa tinga voluntat de construir, anem a començar de zero i reiniciar el projecte», va subratllar l’alcalde, que va recordar que la decisió passa pel beneplàcit de la Conselleria.
Arribas creu que aquesta ambigüitat i poca transparència es deu al fet que «el consistori vol esperar a la resposta de l’organisme autonòmic sobre el projecte, i de si és o no viable». «Si la resposta és positiva, s’ho pensaran, i si és negativa, tindran l’excusa per defensar-se davant els promotors», va manifestar el portaveu del grup ecologista, que va exigir revisar el PGOU. «No han desenvolupat cap sector. Si hi ha sectors prop del poble que no estan desenvolupats, ¿per què no bucar la viabilitat ací? », Va qüestionar Arribas que va demanar« deixar la Serra Bèrnia en tranquil·litat ».

Font: El Mundo