Firma per la Serra de Bèrnia

Signa per Bèrnia

Signa per Bèrnia

Callosa Sostenible insta als ciutadans i ciutadanes a adherir-se per a mostrar el seu rebuig a la macro-urbanització+golf a la Serra de Bèrnia

La plataforma ciutadana Callosa Sostenible inicia una recollida de signatures per a demanar a l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià la protecció de la Serra de Bèrnia i la retirada del projecte de PAI del sector Anibits-Margequivir. Aquest macro-projecte preveu la construcció de 2178 habitatges, dos camps de golf, un hotel i un aparcament en una zona protegida de la Serra de Bèrnia, declarada d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Lloc d’Interès Comunitari (LIC) dins de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.

Cal recordar que la Comissió de Peticions del Parlament Europeu intervindrà per a estudiar les irregularitats denunciades per diversos col·lectius ecologistes i plataformes ciutadanes, ja que no és concebible que l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià es faça endavant amb un projecte sense ni tan sols haver comprovat si afecta la integritat del lloc negativament. A més a més, l’informe de disponibilitat de recursos hídrics conté dades errònies, que fan que no es garantitze la disponibilitat d’aigua per abastir a la població de Callosa d’en Sarrià.

Per a la recollida de signatures i fomentar la participació ciutadana, Callosa Sostenible ha presentat un manifest, que amb el nom de “Anibits-Margequivir: Protegim la Serra de Bèrnia” insta als ciutadans i ciutadanes a signar per exigir la retirada del projecte de maro-urbanització, i mostrar la seua solidaritat amb els ciutadans i ciutadanes de la Marina Baixa.

Ja s’han arreplegat més de 500 signatures en els primers dies de recollida.

Manifest:
Els sotasignants ens adherim al següent manifest:
Anibits-Margequivir: Protegim la Serra de Bèrnia

Els ciutadans i ciutadanes de la Marina Baixa ens sentim profundament preocupats per les conseqüències ambientals, socials i econòmiques que tindrà la construcció del PAI Anibits-Margequivir a Callosa d’en Sarrià, amb més de 2000 cases, dos camps de golf, un hotel i un aparcament, en una zona verge de la Serra de Bèrnia: la ruïna d’un entorn de gran valor ecològic, on els recursos hídrics i el creixement sostenible no estan garantits, on es vulnera una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Lloc d’Interés Comunitari (LIC) i que suposarà la pèrdua d’un espai històric, expressió d’unes relacions ecològiques que els nostres avantpassats, i també nosaltres, hem modelat amb el nostre treball.

Per això, exercint lliure i democràticament el nostre dret d’opinió i manifestació, demanem a l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià LA RETIRADA D’AQUEST PROJECTE URBANÍSTIC i l’inici d’un debat ampli, profund i democràtic, que oriente el futur dels nostres pobles i de la nostra comarca.

DESCARREGAR FULLS PER A ARREPLEGAR SIGNATURES (PDF)