Taula rodona: ABUSOS URBANÍSTICS NO I LA UNIÓ DE LLAURADORS

Dijous 24 de març, 19.30 h., Casa de Cultura, Callosa d’en Sarrià

La Plataforma Callosa Sostenible ha organitzat conjuntament amb els col·lectius Abusos Urbanístics No i La Unió de Llauradors i Ramaders una taula rodona comarcal en la que es tractaran els impactes que els macro-projectes urbanístics produeixen al nostre territori, especialment centrats en el cas de les comarques de les Marines Alta i Baixa. Es realitzarà una anàlisi des d’un punt de vista crític del passat, el present i el futur de l’urbanisme, dels impactes sobre els ecosistemes, sobre els pobles i els seus habitants i sobre el desenvolupament agrícola.

També es parlarà sobre el projecte que l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià té previst, que pretén urbanitzar 1.800.000 metres quadrats en la Serra de Bèrnia, amb dos camps de golf i més de 2100 xalets, concretament dins del Programa per al Desenvolupament d’Actuacions Integrades (PAI) del sector Anibits-Margequivir.

La cita és per al dijous 24 de març a les 19.30 h. a la Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià, al carrer Sellesos, 4 (mapa).

Participaran:

  • Enric Climent, president d’Abusos Urbanístics No
  • Carles García, membre de la Comissió Executiva General de La Unió de Llauradors i Ramaders.
  • Màximo Revilla, alcalde de Parcent, amb una gran experiència sobre el tema.
  • Membres de la plataforma Callosa Sostenible.

La Plataforma Callosa Sostenible va sorgir ara fa poc més de mig any per a aturar un macroprojecte urbanístic que suposa la destrucció d’un patrimoni de tots, com és la Serra de Bèrnia, a més de perquè s’hi infringeixen moltes normatives, com ara que no disposen d’Estudi d’Impacte Ambiental o que en el projecte ignoren, voluntàriament, la pertinència d’aqueix sector dins d’una zona ZEPA (Zona d’Especial Protecció per a les Aus), figura de protecció que s’emmarca dins de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.