ÈXIT DE LA MARXA PER LA SERRA DE BÈRNIA

Marxa per la Serra de Bèrnia - 17 d'octubre 2010Un centenar de persones han participat hui en la marxa reivindicativa pel sector Anibits-Margequivir de la Serra de Bèrnia, organitzada per la plataforma Callosa Sostenible i Ecologistes en Acció de la Marina Baixa, amb l’objectiu de demanar la retirada immediata del projecte de construcció d’una urbanització en aquesta zona.

La marxa ha començat des dels “paellers” de Bèrnia (Altea) fins a arribar al Fort de Bèrnia (Callosa d’en Sarrià), des d’on s’ha pogut observar tota la zona d’actuació on es projecta el PAI. Es pot dir que la macro-urbanització arriba pràcticament fins als peus del Fort de Bèrnia.

Marxa per la Serra de Bèrnia - 17 d'octubre 2010L’excursió ha comptat amb la col•laboració de l’expert en Botànica Joan Piera, que ha anat explicant a tots els participants els valors ambientals més importants de totes les espècies de flora i fauna que habiten en la zona.

L’objectiu de la Plataforma ciutadana Callosa Sostenible (www.callosasostenible.com) és el de vetlar pels valors mediambientals, socioeconòmics i culturals, que garantisquen un creixement sostenible i amb futur per a Callosa i la Marina Baixa.

Marxa per la Serra de Bèrnia - 17 d'octubre 2010La iniciativa naix davant l’eixida a exposició pública del Pla Parcial sector 14 Anibits-Margequivir, que preveu la construcció d’un PAI d’1.800.000 metres quadrats (urbanització + camp de golf + heliport) en aquesta partida del terme municipal (Anibits-Margequivir), situada a la fita amb el veí poble d’Altea, en plena Serra de Bèrnia. Aquest PAI tindria un impacte molt important, tant per al medi ambient com per a la sotenibilitat futura del poble.

Tots els i les assistents a l’excursió, així com els molts que ens han mostrat la seua solidaritat i no han pogut assistir a la marxa, han mostrat la seua indignació davant el fet que es pretenga fer una urbanització d’aquestes característiques en una zona de tant alt valor ecològic, paisatgístic i cultural, com la Serra de Bèrnia.

Marxa per la Serra de Bèrnia - 17 d'octubre 2010Nota de premsa Callosa Sostenible
Callosa d’en Sarrià, 17 d’octubre del 2010